Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 db sous vide csirkemell
- 2 db, kb. 30 dkg sárgarépa
- 1 db, kb. 30 dkg zellergumó
- 1 db, kb. 30 dkg karalábé
- 2 dl alaplé
- 20 dkg vaj
- Fél citrom leve
- Só
- Bors
- Friss snidling, petrezselyem
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 0,5 dl olaj
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk egyenlő méretű, hosszúkás darabokra.
- 2A zöldségeket a vaj háromnegyedével és 2 dl alaplével vagy vízzel tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk meg.
- 3Ízesítsük a zöldségeket sóval, friss zöldfűszerekkel és pár csepp citrommal, ha szeretjük egy csipet cukrot is adhatunk hozzá.
- 4Akkor készültek el, mikor már majdnem puhák, de még kicsit roppannak. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy a végén egy kellemesen vajas, bársonyos mártást, úgynevezett emulziót kapjunk.
- 5A vajas zöldségekkel és zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
KIFLI TIPP
- 1A gyökérzöldségeknek nagyon jót tesz ez az elkészítési forma. Érdemes vele kísérletezni, hiszen minden ízük a főzőlében marad, nincs ízveszteség.
- 2A főzőlevet jól el kell találni, ha kevés, könnyű pótolni, ha meg sok marad a végén, de már puhák a zöldségek, akkor szedjük ki őket és nagy lángon forraljuk a levet míg be nem sűrűsödik kissé.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!