Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 gramm tintahal vagy tintahal karika
- 2 dl kókusztej
- 1 kanál zöld currypaszta
- 1 szál póréhagyma
- 1 kanál kókusz olaj
- 1 csokor újhagyma (kb 5-6 szál)
- 1 csokor koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-300 g friss gyömbér reszelve
- 2 kovászos bagett, félbevágva
- Kevés bármilyen zöldfűszer
- 2 lime
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kókusz olajon megdinszteljük a fokhagymát, gyömbért és az apróra vágott pórét, majd hozzáadjuk a curry pasztát, a kókusztejet és alaposan összeforraljuk, kicsit sűrűbbre redukáljuk
- 2Ízesítjük sóval, ha szeretjük kevés frissen őrölt borssal és ízlés szerint lime-mal.
- 3Beledobjuk az előkészített tintahalkarikákat és 2 perc alatt megfőzzük.
- 4Közben kevés olajjal megkenve megpirítjuk a félbevágott bagetteket és a tintahalas ragut a sok zöldfűszerrel, pl. korianderrel, újhagymával, lime gerezdekkel tálaljuk.
Kifli tipp
Ha nem szeretjük csípősen, a zöld curry kimaradhat, ebben az esetben ízesíthetjük citromnáddal, galangallal, kaffir lime levéllel, stb. A tintahal nagyon rágós lesz, ha túlfőzzük ezért figyeljünk rá, hogy valóban csak pár percet főjjön.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!