Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 g rizs
- 100 g garnélarák
- 400 g csirkehús
- 150 ml olívaolaj
- Egy csipet bors
- Egy csipet só
- 0,5 g sáfrány
- 1 citrom
- Egy szál rozmaring
- 2 nagyobb apróra vágott hagyma
- 2 apróra vágott paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 apróra vágott pirospaprika
- 125 g fehérbab
- 175 g zöldbab
- 1 liter csirkehúsleves
- 500 g friss kagyló
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy serpenyőben (esetleg paella serpenyőben) hevíts fel kevés olívaolajat, majd sóval és borssal ízesítve süsd meg a csirkehúst. Miután megsült, tedd félre a csirkét.
- 2Locsolj ismét olívaolajat a serpenyőbe és karamellizáld a hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.
- 3Add hozzá a sáfrányt, a babot, a sült csirkehúst, a garnélát és a kagylót, majd öntsd fel a húslevessel és főzd 5 percig, amíg besűrűsödik.
- 4Add hozzá a rizst, keverd össze az egészet és főzd alacsony lángon 15-20 percig.
- 5Végül adj hozzá egy szál rozmaringot. Még jobb íze lesz az ételnek, ha a kezeid között összedörzsölöd a leveleket és úgy adod hozzá.
- 6Tálalás előtt locsold meg a paellát olívaolajjal, aioli szósszal vagy más hozzáillő szósszal, illetve egy negyed citrom levével.
Kifli tipp
A paella akkor készült el, amikor az edény alján a rizs enyhén ropogósra sült.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!