Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg zöld- vagy vajbab
  • 1,5 liter alaplé
  • 1 fej (kb. 100 g) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál extra szűz olívaolaj
  • Bors
  • 1 kanál jófajta fűszerpaprika
  • 2 kanál fehérborecet
  • Friss kapor
  • 200 ml mascarpone
  • 200 ml görög joghurt

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A babot forrásban lévő sózott alaplében 3-4 perc alatt roppanósra főzzük, majd kivesszük, és sós-jeges vízben frissítjük.
  • 2Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát két kanál olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a bab negyedét is, amit teljesen puhára párolunk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mascarponét, sózzuk, borsozzuk és alaposan krémesre turmixoljuk, majd finom szűrőn átszűrjük.
  • 3A kaprot apróra vágjuk egy fél gerezd fokhagymával és egy csipet sóval, majd elkeverjük a görög joghurttal.
  • 4Tálaláskor a jéghideg levest kevés borecettel ízesítjük, a blansírozott hideg zöldbabbal és a kapros joghurttal díszítsük.
Kifli tipp
Ha sárgababot használunk, azt nem fontos blansírozni, mert nem veszti el a színét. A leves más zöldségekkel is elkészíthető. Savanyításhoz használhatunk kovászosuborka-levet is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK