4 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 3 közepes méretű sárgarépa
- 2 cékla
- fél közepes zeller
- 3 közepes petrezselyemgyökér
- Étolaj
- Só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Konyhai papírtörlő
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Alaposan tisztítsd meg a zöldségeket, szárítsd meg őket és vágd hosszában kb. 2-3 mm vastag szeletekre.
- 2Hevíts fel nagyobb mennyiségű olajat egy edényben kb. 160°C-ra.
- 3Ha már forró az olaj, fokozatosan tedd bele a zöldségeket kisebb adagokban és süsd őket aranybarnára.
- 4A sárgarépát és a céklát kb. 3-4 perc alatt süsd meg, a petrezselyemgyökeret és a zellert 5-6 perc alatt.
- 5A sült zöldségeket egy konyhai papírtörlővel bélelt tepsire tedd, hogy felszívja a felesleges zsírt. Ezután helyezd át egy tálba, sózd meg és keverd össze.
Kifli tipp
Késsel szeletelés helyett használhatsz reszelőt, hámozót is, amivel egyformább vastagságú szeleteket készíthetsz. Sózd a zöldségszeleteket még forrón. De sótlanul is finom. Kb. 4 főre elegendő mennyiség. Az elkészítendő mennyiség függ tőled is, használhatsz hozzá kevesebb, vagy akár több zöldséget is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!