4 adag
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 750 ml zöldség alaplé
- 750 g sárgarépa
- 200 g vaj
- 1 teáskanál só
- Cukor
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Hámozd meg a sárgarépát és kockázd fel nagyobb darabokra. A többi hozzávalóval együtt tedd bele egy lábasba és forrald fel. Kapcsold ki a lángot és főzd addig, amíg a sárgarépa megpuhul és a keverék besűrűsödik.
- 2Az egészet keverd össze alaposan botmixerrel és finom szűrőn keresztül passzírozd át egy tiszta edénybe.
- 3Szükség esetén ízesítsd sóval a pürét vagy hígítsd fel meleg zöldség alaplével.
Kifli tipp
A sárgarépapüré elkészítéséhez zöldség alaplé helyett vizet is használhatsz. Az elkészítéshez szükséged lesz botmixerre és egy finom szövésű szitára is. A sárgarépapürét ízesítheted egy csipet cukorral is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!