Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A CSIRKESZÁRNYHOZ
- 750 g csirkeszárny
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- Sima liszt a bundához
- Növényi olaj a sütéshez
- Csipet só
- Csipet bors
HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ
- 200 ml szójaszósz
- 110 g barna cukor
- 130 g finomra reszelt alma
- 1 evőkanál apróra vágott friss koriander
- 1 evőkanál hámozott szezámmag
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Konyhai papírtörlő
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A CSIRKESZÁRNY ELKÉSZÍTÉSE
- 1A csirkeszárny végét távolítsd el, a szárnyakat pedig vágd el az ízületek mentén.
- 2Keverd össze egy tálban a balzsamecetet, a pirospaprikát, a sót, a borsot, add hozzá az előkészített szárnyakat, keverd össze és tedd félre.
- 3Magasabb falú edényben hevíts fel 160°C-ra annyi olajat, ami majd ellepi a csirkeszárnyakat.
- 4Vond be a szárnyakat liszttel, a felesleget pedig óvatosan ütögesd le róla. Süsd ki olajban őket, kb. 15 percig, míg aranysárgává nem válnak. Majd vedd ki a szárnyakat az olajból és tedd papírtörlővel bélelt tányérra és hagyd, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A SZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE
- 1Fazékban forrald össze a szójaszószt 100 ml vízzel és cukorral, amíg eléri az eredeti térfogatának kb. 2/3-át. Majd vedd le a tűzről és keverd össze a reszelt almával.
- 2Száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg a szezámmagot és egy tálban keverd össze az apróra vágott korianderrel. A sült csirkeszárnyakat először a szószban, majd a korianderes szezámmagban forgasd meg.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!