2 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 750 g csirkeszárny
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- Növényi olaj sütéshez
- Sima liszt a bundához
- Csipet bors
- Csipet só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Konyhai papírtörlő
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csirkeszárny végét távolítsd el, a szárnyakat pedig vágd el az ízületek mentén.
- 2Keverd össze egy tálban a balzsamecetet, a pirospaprikát, a sót, a borsot, add hozzá az előkészített szárnyakat, keverd össze és tedd félre.
- 3Magasabb falú edényben hevíts fel 160°C-ra annyi olajat, amennyi ellepi a csirkeszárnyakat.
- 4Vond be a szárnyakat liszttel, a felesleget pedig óvatosan ütögesd le róla. Süsd ki olajban őket kb. 15 perc alatt, míg aranysárgává nem válnak. Majd vedd ki a szárnyakat az olajból és tedd papírtörlővel bélelt tányérra és hagyd, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Kifli tipp
A sült csirkeszárnyakat édes chili szószba, majd apróra vágott snidlingbe mártva is tálalhatod, vagy akár BBQ szósszal is elkészítheted.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!