• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A GUACAMOLE-HOZ

  • 10 koktélparadicsom
  • 2 avokádó
  • 2 ecetes jalapeño paprika
  • 2 gerezd hámozott fokhagyma
  • 2 újhagyma zöld része
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál só

HOZZÁVALÓK A BURRITÓHOZ

  • 4 tortilla
  • 2 pulykamell
  • 2 avokádó
  • 8 szelet baconszalonna
  • 4 evőkanál apróra vágott koriander
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Őrölt bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

A GUACAMOLE ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
  • 2Vágd ketté hosszában az avokádót. Távolítsd el a magot és egy kanál segítségével vájd ki a héjából a húsát, majd tedd egy tálba. Egy villa segítségével törd pépesre.
  • 3Vágd apróra a jalapeño paprikát és a fokhagymát, a koktélparadicsomot pedig szeleteld fel kockákra. Az újhagymát vágd fel vékony karikákra. Add hozzá a többi alapanyagot majd alaposan keverd össze. Ezután tedd hűtőbe és hagyd pihenni 20 percig.

A BURRITO ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra
  • 2Egy serpenyőben pirítsd a szalonnát aranybarnára, majd tedd félre. Vágd ketté hosszában az avokádót és távolítsd el a magját. Végül szedd ki a húsát és vágd szeletekre.
  • 3Szórd meg vastagon sóval és borssal a hús mindkét oldalát. Magas lángon melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben és jól pirítsd meg rajta a hús mindkét oldalát 2-2 percig. Ezt követően tedd egy tepsibe és rakd a sütőbe 12 percre.
  • 4Tedd át a kész húst a tepsiről egy tányérra és hagyd hűlni 5 percig. Ezután vágd fel vastagabb szeletekre.
  • 5Rövid ideig (de legfeljebb 20 másodpercig) melegítsd a tortillát egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
  • 6Tegyél a tortilla egyik felére egynyolcad adag guacamolét, egynegyed adag húst, egynegyed adag avokádót, egynegyed adag szalonnát, egynegyed adag koriandert és újabb egynyolcad adag guacamolét, majd végül tekerd fel. Ugyanígy készítsd el a többi tortillát is.
Kifli tipp
Ízlés szerint pirítsd meg a kész burritót mindkét oldalán 30-30 másodpercig. Adhatsz hozzá reszelt cheddar sajtot is. A burritóhoz felhasználható az előző napról megmaradt sült vagy főtt pulyka is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A GUACAMOLE-HOZ

HOZZÁVALÓK A BURRITÓHOZ