• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 20 g só
  • 2 db fokhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk bors
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 db tojás
  • 15 db savanyított káposztalevél
  • 1,5 kg savanyúkáposzta
  • 2 db hagyma
  • 6 ek olaj
  • 1 tk köménymag
  • Babérlevél
  • Egész bors
  • Fűszerpaprika
  • 5 ek liszt

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A töltelékhez gyúrd össze alaposan a húst, a rizst, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és a tojást.
  • 2A káposztalevelekről vágd le a vastag torzsarészt. Tegyél rá egy adag tölteléket, hajtsd be az egyik oldalát, tekerd fel, majd nyomd a másik oldalt a közepébe. Ismételd ezt meg az összes levéllel. Ha marad ki töltelék, gömbölyíts belőle gombócokat.
  • 3Kóstold meg az apró káposztát! Ha túl sós vagy savanyú, öblítsd át egy kis vízzel, majd jól nyomkodd ki. Ha édes káposztával dolgozol, az is nagyon finom.
  • 4Válassz akkora fazekat, amibe bőven belefér a káposztád! Az aljára önts körülbelül 1 dl olajat, erre szórj két fej aprított hagymát és egy nagy csipet sót. Párold üvegesre a hagymát.
  • 5Vedd le a tűzről, szórj rá 2 evőkanál pirospaprikát, és keverd el. (Ha szeretnél beletenni néhány darab füstölt húst, most add hozzá.)
  • 6A hagymára tegyél egy réteg apró káposztát, szórj rá egy kevés köménymagot, egész borsot, babérlevelet és egy-két csöves pirospaprikát. Ezekre ültesd rá a betöltött káposztacsomagokat.
  • 7Ismételd ezt addig, amíg minden el nem fogy. (Ha húsgombócokat is teszel hozzá, azokat a felső rétegbe helyezd.) Végül zárd le egy sor apró káposztával.
  • 8Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 10 centivel). Közepes lángon főzd 2-2,5 órán át.
  • 9Készítsd el a rántást: keverj össze 5 evőkanál lisztet 6-7 evőkanál olajjal, és pirítsd zsemleszínűre állandó keverés mellett. Húzd félre a tűzről, szórj bele 1 evőkanál pirospaprikát, és engedd fel 2-3 dl hideg vízzel. Folyamatosan keverd, hogy ne legyen csomós. Szedd át a káposzta levéből egy keveset a rántásba, keverd el, majd öntsd vissza a káposztára. Forrald fel, zárd le, és tálald tejföllel és friss, puha belű kenyérrel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK