Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 14 db érett szilva
  • 80 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz 5 dkg
  • 1,5 teáskanál stevia
  • 1 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek porcukor + a szóráshoz 6

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Főzd meg a burgonyát héjában, majd hámozd meg még forrón, és nyomd át egy burgonyanyomón. Ha langyosra hűlt, dolgozd össze a liszttel, az 1 evőkanál vajjal, a tojással és egy csipet sóval, amíg sima tésztát nem kapsz.
  • 2Nyújtsd ki a tésztát félujjnyi vastagra, és vágd 14 négyzetre. A szilvákat mosd meg, szárítsd le, magozd ki, és helyezz mindegyik mag helyére egy-egy kockacukrot.
  • 3Forralj egy nagy fazékban enyhén sós vizet. Tedd a szilvaszemeket a tésztanégyzetek közepére, csippentsd össze a sarkokat, majd lisztes kézzel formázd gömbölyűre a gombócokat. Főzd őket forrásban lévő vízben körülbelül 15 percig.
  • 4Amíg a gombócok főnek, olvaszd meg a maradék vajat, add hozzá a zsemlemorzsát, és ha szeretnéd, egy evőkanál porcukrot is. Állandó keverés mellett pirítsd világosbarnára.
  • 5Szedd ki a gombócokat a vízből, hagyd lecsepegni, majd forgasd meg a vajas, pirított morzsában.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK