4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg tőkehalfilé
- 5 darab krumpli
- 1 db tojás
- 1,7 dl tej
- 27 dkg liszt
- 1,2 dl világos sör
- Majonéz
- Fél tk. só
- Olaj a sütéshez
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd az ujjunkkal készítsünk egy mélyedést a közepébe. Egy másik edényben keverjük habosra a tejet és a tojást, majd öntsük ezt a liszt mélyedésébe, és erőteljesen keverjük addig, amíg könnyű, levegős tésztát nem kapunk. Félretesszük pihenni.
- 2Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, adjuk a tésztához a sört, és alaposan keverjük el.
- 3A halfiléket finoman végigtapogatjuk az ujjainkkal, hogy meggyőződjünk róla, nincs bennük szálka. Ezután a halfiléket teljesen belemártjuk a tésztába, úgy, hogy egyenletesen bevonja őket. Forró olajban aranybarnára sütjük a halat, majd a kész filéket papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Amíg a sült krumpli elkészül, a halakat 140 fokos sütőbe tesszük, hogy melegek maradjanak.
- 4A krumplikat meghámozzuk, majd körülbelül egy centiméter vastag hasábokra vágjuk. Hideg víz alatt lemossuk őket, majd alaposan megszárítjuk egy papírtörlő segítségével. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és a krumplihasábokat süssük ropogós, aranybarna színűre.
- 5Tálaljuk a halat és a sült krumplit egy tányéron, és szórjunk rájuk egy kis sót. Citromkarikákkal, majonézzel vagy ketchuppal kínáljuk.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!