4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TOJÁSHOZ
- 4 db tojás
- 15 dkg prosciutto
- 1 ek vaj
- Só
- Bors
- 1 tk ecet
HOZZÁVALÓK A HOLLANDI MÁRTÁSHOZ
- 2 tojássárgája
- Negyed citrom leve (ízlés szerint adagolva)
- 12 dkg olvasztott vaj
- Fehérbors
- Cayenne bors
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK
- Kenyér
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojások sárgáját vízgőz felett pár perc alatt felhabosítjuk, miközben fokozatosan hozzáadunk 2 evőkanál vizet. Levesszük a gőzről, majd lassan adagolva hozzákeverjük az olvasztott vajat, és addig habosítjuk, amíg krémes, sima állagú nem lesz. Ezután citromlével, sóval, cayenne borssal és fehér borssal ízesítjük. Felhasználásig meleg helyen tartjuk.
- 2Amíg a hollandi mártás készül, előmelegítjük a sütőt, és a sonkaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben néhány perc alatt ropogósra sütjük.
- 3A buggyantott tojásokhoz két lábosban vizet forralunk; az egyikhez ecetet adunk, a másikat enyhén sózzuk. Amikor az ecetes víz felforr, a tojásokat egyenként egy szedőkanálba csúsztatjuk úgy, hogy a sárgájuk ne sérüljön. Mérsékeljük a hőt, és a kanállal együtt pár másodpercig a vízben tartjuk a tojásokat, majd óvatosan belecsúsztatjuk őket a vízbe. A tojásfehérjét a szedőkanál segítségével formázhatjuk, és 2 percig gyöngyöző vízben főzzük.
- 4Két perc elteltével a tojásokat kiszedjük, és sós vizes fürdőbe helyezzük, hogy elkerüljük az ecetes ízt.
- 5Tálaláskor ráhelyezzük a kenyérre a sonkát, a buggyantott tojást, a mártást, és egy kis frissen őrölt borsot.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!