Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg csirkeszárny
- 2 kanál chili szósz
- 1 kanál cayenne b ors
- 1 kanál ketchup
- 1 kanál méz
- 1 kanál lime lé
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál Worchestershire szósz
- 2 szál újhagyma
- 1 dl édes chili szósz
- 2 dl majonéz
- 10 dkg kéksajt
- 2 sárgarépa
- 2 kaliforniai paprika
- 1 kígyóuborka
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szárnyakat pácoljuk be a chiliszószba, ketchupba, lime lébe, mézbe, szójaszószba, Worchestershire szószba legalább 3-4 órára, de mégjobb egy éjszakára.
- 2A zöldégeket vágjuk hasábokra.
- 3A kéksajtos majonézhez csak keverjük el a majonézt a sajttal.
- 4A bepácolt szárnyakat 150 fokos sütőben süssük puhára, majd ha szeretjük kissé pirítsunk rá.
- 5Tálaljuk a zöldséghasábokkal, kéksajtos majonézzel és frissen vágott újhagymával.
Tip
A marinált szárnyakat lisztbe, vagy zsemlemorzsába forgatva olajban is süthetjük.
Ha nem szeretjük a szárnyat, csirkemell csíkokkal, vagy csirkecomb filével is működik.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!