Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 8 szelet kovászos kenyér megpirítva
- 50 dkg apró csiperke
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 10 dkg cheddar reszelve
- 1 kanál vaj
- Friss kakukkfű
- 1 kanál olivaolaj
- Pár csepp balzsamecet
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A gombát tisztítsuk meg, de ne áztassuk vízben.
- 2Vágjuk a gombafejeket szeletekre, vagy cikkekre.
- 3A vajat és olíva olajat tegyük egy serpenyőben és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát.
- 4Adjuk hozzá a gombát és sózzuk-borsozzuk, majd addig pároljuk, míg az összes levét el nem fővi.
- 5Pár csepp balzsamecettel és friss kakukkfűvel ízesítsük.
- 6A gombaragut halmozzuk a pirítósra és szórjuk meg bőven cheddarral.
- 7Tegyük be grill alá, vagy forró sütőbe, míg a sajt ráolvad.
- 8Tálaljuk frissen vágott újhagymával tálaljuk.
Tip
Vegyes gombákkal is elkészíthető. Kevés maradék sülthúst is keverhetünk a gombához.
Bármilyen zöldfűszerrel megszórhatjuk.
Cheddar helyett más karakteres sajt is megteszi.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!