• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 450 g Pásztói kenyérliszt
  • 20 g kristálycukor
  • 30 g puha vaj
  • 15 g friss élesztő
  • 10 g tengeri só

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Futtassuk fel az élesztőt a langyos, cukorral elkevert vízben. Dolgozzunk egy nagy tálban, ami majd alkalmas lesz a dagasztásra, kelesztésre is.
  • 2Tegyük a tálba a lisztet, az olvasztott vajat és végül a sót is. Robotgéppel vagy akár egy evőkanállal keverjük addig a tésztát amíg sűrű, homogén nem lesz.
  • 3Ha ragad a tészta, adjunk hozzá még egy pici lisztet, majd dagasszuk addig, amíg a tészta fényes nem lesz és elválik az edény falától.
  • 4Gömbölyítsük a tésztát, majd letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, kelni.
  • 5Ezt a mennyiségű tésztát osszuk 10-12 darabra, majd az egyes darabokat kézzel nyújtsuk kb. 50 cm-es hosszúságú kukacokká.
  • 6ormázzuk meg a pereceket, közben forraljunk fel 2-3 liter vizet, amelyben elkevertünk nagyjából 15 dkg szódabikarbónát.
  • 7A megformázott pereceket egyesével dobjuk be "fürdőzni" 20-30 másodpercre a szódabikarbonás vízbe - ez a technika adja a bajor perec jellegzetes ízét és csillogó külsejét.
  • 8Csöpögtessük le a pereceket, amjd szórjuk meg őket nagyszemű tengeri sóval.
  • 9200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a pereceket. Lehetőleg még langyosan, hideg sör vagy üdítőital kíséretében fogyasztjuk.
Tip
Ha több részletben sütnénk, akkor a szódabikarbonás fürdő után akár egy napig is tárolhatjuk a pereceket a hűtőszerkényben. Fontos, hogy a tészta ne száradjon ki, így mindenképpen alaposan takarjuk le vagy zárjuk egy dobozba.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK