Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 450 g Pásztói kenyérliszt
- 20 g kristálycukor
- 30 g puha vaj
- 15 g friss élesztő
- 10 g tengeri só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Futtassuk fel az élesztőt a langyos, cukorral elkevert vízben. Dolgozzunk egy nagy tálban, ami majd alkalmas lesz a dagasztásra, kelesztésre is.
- 2Tegyük a tálba a lisztet, az olvasztott vajat és végül a sót is. Robotgéppel vagy akár egy evőkanállal keverjük addig a tésztát amíg sűrű, homogén nem lesz.
- 3Ha ragad a tészta, adjunk hozzá még egy pici lisztet, majd dagasszuk addig, amíg a tészta fényes nem lesz és elválik az edény falától.
- 4Gömbölyítsük a tésztát, majd letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, kelni.
- 5Ezt a mennyiségű tésztát osszuk 10-12 darabra, majd az egyes darabokat kézzel nyújtsuk kb. 50 cm-es hosszúságú kukacokká.
- 6ormázzuk meg a pereceket, közben forraljunk fel 2-3 liter vizet, amelyben elkevertünk nagyjából 15 dkg szódabikarbónát.
- 7A megformázott pereceket egyesével dobjuk be "fürdőzni" 20-30 másodpercre a szódabikarbonás vízbe - ez a technika adja a bajor perec jellegzetes ízét és csillogó külsejét.
- 8Csöpögtessük le a pereceket, amjd szórjuk meg őket nagyszemű tengeri sóval.
- 9200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a pereceket. Lehetőleg még langyosan, hideg sör vagy üdítőital kíséretében fogyasztjuk.
Tip
Ha több részletben sütnénk, akkor a szódabikarbonás fürdő után akár egy napig is tárolhatjuk a pereceket a hűtőszerkényben. Fontos, hogy a tészta ne száradjon ki, így mindenképpen alaposan takarjuk le vagy zárjuk egy dobozba.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!