• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 300 g pucolt garnélafarok
  • Zöld chili
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • Negyed citrom leve
  • Friss petrezselyem
  • Snidling
  • 1 teáskanál tört chilipehely
  • Friss baguette - amennyi csak jól esik
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 100 ml extra szűz olívaolaj

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Papírtörlővel töröljük szárazra a garnélát, majd ízesítsük tengeri sóval. Álljon így legalább 5-10 percet.
  • 2Szórjuk a hideg olajba az összevágott fokhagymát, paprikapelyhet és a petrezselyem apró, roppanós kis karikákra vágott szárát. Kapcsoljunk alá közepes fokozaton, és melegítsük addig, amíg a fokhagyma "táncolni nem kezd". Megbarnulnia nem szabad, mert akkor megkeseredik!
  • 3Mehet a garnéla a fűszeres olajba! Közepes tűzön, gyakori kevergetés-rázogatás mellett főzzük az olajban addig, amíg harsány pirosas-rózsaszínes színe nem lesz - ez nagyjából 2-3 perc.
  • 4Vegyük le az olajat a tűzről, majd facsarjuk bele a citromlevet, adjuk hozzá a bort és keverjük el alaposan.
  • 5Tálaljuk a garnélát egy magasabb falú tányérba, tálaláskor szórjuk meg ízlésünk szerinti zöldfűszerekkel - a petrezselyem az autentikus, de szuperül passzol hozzá a friss chili, a koriander és a snidling is! Van, aki babért is tesz az olajba.
  • 6Friss baguette-tel és egy pohár fehérborral az igazi.
Tip
Ha héjas garnélát vásárolunk, akkor a héjakat pár percig pirítsuk az étel elkészétéséhez szánt olajban, hogy kinyerjük belőle az extra aromkákat. Ha a héjak megpirultak, csak szűrjük át az olajat, és kezdhetjük is a receptet az első ponttól!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK