Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 300 g pucolt garnélafarok
- Zöld chili
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- Negyed citrom leve
- Friss petrezselyem
- Snidling
- 1 teáskanál tört chilipehely
- Friss baguette - amennyi csak jól esik
- 2 evőkanál száraz fehérbor
- 100 ml extra szűz olívaolaj
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Papírtörlővel töröljük szárazra a garnélát, majd ízesítsük tengeri sóval. Álljon így legalább 5-10 percet.
- 2Szórjuk a hideg olajba az összevágott fokhagymát, paprikapelyhet és a petrezselyem apró, roppanós kis karikákra vágott szárát. Kapcsoljunk alá közepes fokozaton, és melegítsük addig, amíg a fokhagyma "táncolni nem kezd". Megbarnulnia nem szabad, mert akkor megkeseredik!
- 3Mehet a garnéla a fűszeres olajba! Közepes tűzön, gyakori kevergetés-rázogatás mellett főzzük az olajban addig, amíg harsány pirosas-rózsaszínes színe nem lesz - ez nagyjából 2-3 perc.
- 4Vegyük le az olajat a tűzről, majd facsarjuk bele a citromlevet, adjuk hozzá a bort és keverjük el alaposan.
- 5Tálaljuk a garnélát egy magasabb falú tányérba, tálaláskor szórjuk meg ízlésünk szerinti zöldfűszerekkel - a petrezselyem az autentikus, de szuperül passzol hozzá a friss chili, a koriander és a snidling is! Van, aki babért is tesz az olajba.
- 6Friss baguette-tel és egy pohár fehérborral az igazi.
Tip
Ha héjas garnélát vásárolunk, akkor a héjakat pár percig pirítsuk az étel elkészétéséhez szánt olajban, hogy kinyerjük belőle az extra aromkákat. Ha a héjak megpirultak, csak szűrjük át az olajat, és kezdhetjük is a receptet az első ponttól!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!