4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg vegyes marhacsont
- 5 dkg marhalábszár, szegy, vagy fartő
- 4 db sárgarépa
- 1 zeller
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 15 dkg csigatészta
- 10 dkg csiperke
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Friss petrezselyem
- Snidling
- 10 szem fekete bors
- Só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A húsokat és csontokat tegyük fel egy fazékban és lassan forraljuk fel.
- 2Amikor a hab feljött a tetejére, habozzuk le és adjuk hozzá a borsot
- 3Ha egy órát főtt, szépen tegyük bele a megtisztított és nagyobb darabokra vágott gyökérzöldségeket, a félbevágott és száraz serpenyőben feketére megpirított vöröshagymát, gombát és fokhagymát.
- 4Főzzük addig, míg a húsok megpuhulnak.
- 5Zárjuk el a tűzhelyet, szedjük ki a húsokat és zöldségeket, majd hagyjuk kicsit ülepedni a levest és szűrjük le.
- 6Külön sós vízben, vagy keés levesben főzzük ki a tésztát és tálaljuk a forró levest a tésztával, zöloségekkel és friss zöldfűszerekkel.
Tip
A borsot tehetjük kis darab gézbe, vagy teadióba, így nem kell kihalászni szemenként.
Egy paprikát és paradicsomot is belefőzhetünk, ha szeretjük.
Marha helyett természetesen sertéssel, vagy tyúkkal, gyöngytyúkkal is elkészíthetjük.
Kerüljük az ipari csirkét. Az nem való húslevesnek
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!