Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg borjú hús, comb, felsál, karaj, dió, stb
- 1 kg burgonya
- 10 dkg saláta
- 1 citrom
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 20 dkg vaj
- 20 dkg panko morzsa
- 10 dkg liszt
- 30-40 dkg vegyes savanyúság
- Szarvasgomba olaj vagy pástétom
- 0,5 dl extra szűz olivaolaj
- 1 liter olaj a sütéshez
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A húsokat vágjuk falatnyi darabokra, ha kell enyhén ütögessük meg, de ne vékonyra.
- 2A hús szeleteket tegyük 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe 1 órára, majd vegyük ki szárítsuk meg.
- 3A burgonyát szokott módon tisztítsuk meg, daraboljuk, főzzük és készítsük el burgonyapürének tejszínnel és vajjal. Adjunk hozzá kevés szarvasgomba olajat, vagy pástétomot.
- 4A salátához készítsünk egy dresszinget olivaolaj, citromlé és egy csipet bors felhasználásával.
- 5Tálaljuk a rántott falatkákat a pürével, friss salátával, és ha szeretjük, bármilyen savanyúsággal.
Tip
Másféle hússal, hallal, vagy akár csirkemájjal is elkészíthető, de akár cukkinit, vagy patiszont is göngyölhetünk a szalonnába
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!