Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 8 kisebb szelet, egyenként kb 10 dkg-os pulykamell filé
- 8 szelet bacon
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg cukkini
- 2 szál újhagyma
- Fél citrom
- Borsóhajtás
- 10 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
- Egy kanál szeletelt mandula
- 0,5 dl fehérbor
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A pulykafiléket nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk és vékony bacon szeletekbe göngyöljük, ha van hústűnk, érdemes megtűzni.
- 2A zöldségeket forró sós vízben 2 percig főzzük, majd jeges vízben frissítjük.
- 3A húsokat grillen szépen körbesütjük, hogy belül is átsüljenek, de ne égjenek meg.
- 4A mártáshoz a bort, a karikázott újhagymát leforraljuk a felére, hozzáadjuk a tejszínt, és a vajat, majd addig forraljuk, míg kellemes mártást kapunk. Ha kell, sóval, borssal, pár csepp citrommal ízesítjük.
- 5A húst a ress zöldségekkel, a vajmártással, borsóhajtással és pár szem pirított, szeletelt mandulával tálaljuk.
Tip
Csirkemellel, vagy sertés szűzzel is elkészíthető, de bármilyen fehér húsú hal is nagyon finom így.
A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!