Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 kg vegyes zöldség, pl: cukkini, tök, brokkoli, karalábé, spenót, mangold, borsó, vajtök, retek, újhagyma, stb.
- 8 tojás, 6 percig főzve, meghámozva
- 15 dkg vaj
- 1 dl alaplé
- Kevés citromlé, vagy borecet
- Friss zöldfűszerek
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zöld zöldségeket forró sós vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítjük.
- 2A karalábét kevés vajon pároljuk.
- 3A vajmártáshoz egy újhagymát vágjunk karikára, vajon kicsit pároljuk meg, majd öntsük fel alaplével, sóval, borssal és pár csepp citrommal ízesítsük.
- 4 A karfiolt párolhatjuk vagy főzhetjük is pár percig.
- 5Az elkészült zöldségeket a vajmártással, lágy tojással tálaljuk.
Tip
Bármilyen zöldséget használhatunk a “főzelékhez”. Kiváló köret bármilyen könnyű húshoz, halhoz, akár grill sajthoz is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!