Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 8 szelet kovászos kenyér
  • 50 dkg lehetőleg színes, többféle paradicsom
  • 50 dkg vargánya
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • Bazsalikom
  • Kakukkfű
  • Petrezselyemzöld
  • 5 dkg rukkola
  • 2 kanál fehérborecet
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kenyereket pirítsuk meg.
  • 2A hagymákat vágjuk apró kockára, a fokhagymát zúzzuk össze.
  • 3A vargányaraguhoz a gombát tisztítsuk meg, ha fagyasztottat használunk, még fagyosan alaposan mossuk át.
  • 4A hagyma és fokhagyma felét kevés vajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk ét, míg a saját levét elfővi. Ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk addig, míg ragu állagot kapunk.
  • 5A hagyma és fokhagyma másik felét keverjük össze a kockára vágott paradicsomokkal, fűszerezzük zöldfűszerekkel, sóval, borssal, extra szűz olivával, és ha szeretjük pár csepp borecettel.
  • 6A pirítósokat kínáljuk a kétféle feltéttel és friss rukkolával, amire tehetünk egy kanállal a paradicsom összegyűlt levéből tálaláskor.
Tip
Vargánya helyett másfajta gombát, csiperkét, laskát, ördögszekérgombát, vagy shitake gombát is használhatunk. Ha van otthon és kedveljük, a gombaraguba tehetünk kevés szarvasgomba olajat, vagy pástétomot.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK