Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 8 szelet kovászos kenyér
- 50 dkg lehetőleg színes, többféle paradicsom
- 50 dkg vargánya
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- Bazsalikom
- Kakukkfű
- Petrezselyemzöld
- 5 dkg rukkola
- 2 kanál fehérborecet
- 1 dl extra szűz olivaolaj
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kenyereket pirítsuk meg.
- 2A hagymákat vágjuk apró kockára, a fokhagymát zúzzuk össze.
- 3A vargányaraguhoz a gombát tisztítsuk meg, ha fagyasztottat használunk, még fagyosan alaposan mossuk át.
- 4A hagyma és fokhagyma felét kevés vajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk ét, míg a saját levét elfővi. Ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk addig, míg ragu állagot kapunk.
- 5A hagyma és fokhagyma másik felét keverjük össze a kockára vágott paradicsomokkal, fűszerezzük zöldfűszerekkel, sóval, borssal, extra szűz olivával, és ha szeretjük pár csepp borecettel.
- 6A pirítósokat kínáljuk a kétféle feltéttel és friss rukkolával, amire tehetünk egy kanállal a paradicsom összegyűlt levéből tálaláskor.
Tip
Vargánya helyett másfajta gombát, csiperkét, laskát, ördögszekérgombát, vagy shitake gombát is használhatunk.
Ha van otthon és kedveljük, a gombaraguba tehetünk kevés szarvasgomba olajat, vagy pástétomot.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!