Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A KOSÁRKÁKHOZ
- 50 gramm (kb. 6-8 szem) kimagozott datolya
- 100 gramm olajos mag (legyen vegyesen mandula, törökmogyoró, dió, diófélék, stb.)
- 120 gramm zabpehely
- 20 gramm kókuszolaj olvasztva
- Csipet só
- Fél tk. fahéj
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ
- 70 gramm kimagozott datolya
- 100 gramm 70-85%-os étcsokoládé
- 15 gramm kókuszolaj
- 1 doboz kókuszkrém
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kimagozott datolyákra ráöntünk 1,5 dl forró vizet, félretesszük.
- 2A magvakat száraz serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk, majd ezeket és a zabpelyhet késes aprítòban megőröljük, egy tàlba tesszük.
- 3Ezután a vízben megpuhult datolyát a vízzel együtt, az olvasztott kòkuszolajat is krémessé daráljuk a késes aprítòban. Ezt a krémet hozzáöntjük a magvas-zabpelyhes őrleményhez.
- 4Hozzáadunk egy csipet sòt és egy kis fahéjat, majd alaposan összedolgozzuk.
- 5Ha túl kemény, még adhatò hozzá víz, ha túl lágy, akkor pedig zabpehely.
- 6Tegyük be hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.A datolyákat kimagozzuk, ugyanúgy forró vízbe áztatjuk (de most a vizet nem fogjuk felhasználni).
- 7Gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a kókuszolajat is, hogy az is felolvadjon.
- 8Késes aprítóba mérjük a kókuszkrémet, a datolyákat (víz nélkül), illetve a csokit és a kókuszolajat, és egy finom krémmé mixeljük.
- 9Elővesszük a hűtőből a tésztát, és a muffinformákba egyengetjük vékony rétegben.
- 10Ha elkészültünk a kosárkákkal, belekanalazzuk a csokikrémet.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön.
Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod!
Instagram: @_bgabka_