Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A KRÉMLEVESHEZ
- 400 gramm (fagyasztott) zöldborsó
- 2 kisebb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 ml alaplé
- Só ízlés szerint
- Néhány levél menta
HOZZÁVALÓK A SÜLT ZÖLDSÉGEKHEZ
- 1 közepes méretű édesburgonya
- 15-20 darab kelbimbó
- 2 ek. olívaolaj
- Néhány csipet só
HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ
- Mentalevelek
- Pisztácia
- Mandula
- Kesudió
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon párolni kezdjük. Amikor megpirult, az apróra vágott fokhagymát is illatosra pirítjuk mellette.
- 2Hozzáadjuk a fagyasztott borsót és a megpucolt, kockázott burgonyákat is. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, puhára főzzük.
- 3Amíg fő a leves, az édesburgonyát megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk és egy sütőpapírral leterített tepsire szórjuk. A kelbimbók külső 1-2 kis levelét lefejtjük és félbevágjuk. Vágási felülettel lefelé tesszük az édesburgonya-kockák mellé. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
- 4Az elkészült levest egy turmixgépben krémesre turmixoljuk.
- 5Tálaláskor teszünk rá a sült zöldségekből, illetve néhány mentalevelet és egy kis aprított olajos magot is.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön.
Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod!
Instagram: @_bgabka_