Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 10 dkg sonka, vagy füstölt tarja vékonyra szeletelve
- 4 szelet kenyér, vagy kalács
- Rukkola
- Medvehagyma
- Vegyes saláta
- 5 dkg vaj
- Petrezselyem
- Snidling
- 1 kanál ecetes torma
- 1 kanál mustár
- 1 dl olívaolaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Kenyér
- Parmezán
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A krutonhoz kockázzuk fel a kenyeret vagy a kalácsot és kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha megpirult adjunk hozzá egy kanál vajat és azzal is pirítsuk össze.
- 2Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kedvünk szerint apróra vágott zöldfűszerekkel.
- 3A vinegretthez keverjük össze a tormát és a mustárt, adjunk hozzá két kanál vizet és egy rúd mixerrel keverve csorgassuk hozzá az olajat.
- 4Tálaljuk a salátát medvehagymával, vegyes salátalevelekkel, rukkolával, dresszinggel és a krutonokkal.
Tip
Olasz sonkát, esetleg coppa-t is használhatunk hozzá, de vékonyra szeletelt húsvéti sonkával is elkészíthető
Ha szeretjük pár forgács Parmezánt is tehetünk rá
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!