Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 kg sertés spare ribs oldalas
- 10 dkg paradicsom püré
- Pár kanál méz
- 2 kanál fehérborecet
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- Fél kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
- 1 kávéskanál frissen őrölt bors
- 1 kg apró, vékony héjú burgonya
- 1 fej káposzta
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az oldalas hátuljáról húzzuk le a fehér hártyát, majd keverjük össze a fűszereket egy kanál sóval, vegyünk ki belőle egy evőkanállal, majd keverjük össze a mézzel és paradicsomszósszal, és dörzsöljük a húsba.
- 2A káposztasalátához gyaluljuk le és sózzuk meg a káposztát, hagyjuk állni egy órát, majd csavarjuk ki a levét.
- 3Ízesítsük kevés cukorral és fehérborecettel ízlés szerint.
- 4A burgonyát vágjuk cikkekre, és főzzük meg sós vízben, majd tálalás előtt süssük meg olajban és fűszerezzük meg a száraz fűszerből kivett házi fűszerünkkel.
- 5A bepácolt oldalast tegyük egy sütésálló tálba és fedjük le alufóliával, majd 150 fokon, kb 2-3 óra alatt süssük puhára.
- 6Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a saját szószával, és fólia nélkül süssük még a húsos oldalát pirosra, de ne szárítsuk ki.
- 7Tálaljuk a káposztasalátával, és házi steak burgonyával!
Tip
Az oldalast érdemes megpróbálni BBQ módszerrel is, ez esetben csak a száraz fűszerekkel és sóval dörzsöljük be, majd 120-125 fokon süssük 3 órát, majd kenjük be a fűszerkrémmel, vagy BBQ szósszal, csomagoljuk zsírpapírba és alufóliába, majd úgy is süssük 2 órát, a végén pedig csomagolás nélkül még adjunk neki egy órát.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!