Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 12 szelet sonka
- 2-3 db szép kápia paprika
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl görög joghurt
- 1 evőkanál mustár
- 0,5 kg kovászos kenyér szeletelve, megpirítva
- 0,5 dl extra szűz olíva olaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Libamell
- Kacsamell
- Hagyma
- Cukkini
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A paprikákat gázláng fölött, grillen, vagy nagyon forró sütőben pirítsuk feketére, majd tegyük pár percre egy zárható dobozba, így könnyebb lesz meghámozni.
- 2A meghámozott paprikákat vágjuk hosszú csíkokra. A görög joghurtot keverjük össze a mustárral, enyhén sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
- 3Ezzel keverjük össze a paprikát.
- 4A pirítóst olívaolajjal locsoljuk meg, halmozzuk rá a sült paprika salátát, helyezzük rá a sonkarózsákat és díszítsük pár szép levéllel, vagy zöldfűszerrel.
Tip
Bármilyen sonkával elkészíthető, akár füstölt kacsa, vagy libamellel is.
A paprika mellé csíkozhatunk akár kevés hagymát, vagy cukkinit is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!