Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 szép nagy fej hegyes káposzta
- 4 dl görög joghurt
- 4 dl tejföl
- 20 dkg vaj
- 1 kanál panko morzsa
- 2 kanál vegyes mag, kenu, mogyoró, makadámdió, stb.
- 1 dl szójaszósz
- Citrom
- Friss zöldfűszerek
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A labneh nem más, mint kicsöpögtetett joghurt, de érdemes kipróbálni fele joghurt, fele tejföl keverékét is. Keverjük össze őket, sózzuk meg enyhén és egy gézlappal bélelt szűrőbe öntve hagyjuk lecsepegni a hűtőben, míg krémsajt sűrűségű lesz. Ízesíthetjük zöldfűszerekkel.
- 2A káposztákat vágjuk hosszában félbe és szórjuk meg sóval, hogy szépen jusson a levelek közzé is, ha nagyobbak a káposzták, akkor vágjuk inkább 4 cikkre.
- 3Kenjük meg a vágott felületet puha vajjal, borsozzuk meg és ezzel a felükkel felfelé tegyük 140 fokos sütőbe, legalább 1 órára, míg egy hegyes késsel megszúrva, már nem érezzük keménynek a belsejüket. Ekkor vegyük fel a sütőt 200 fokra, hogy kissé megkaramellizálódjon a káposzta.
- 4A maradék vajon pirítsuk meg a magvakat, majd a panko morzsát és tálaljuk a sült káposztát a házi krémsajttal, pirított magvakkal és pár csepp citromlével megbolondított szójaszósszal.
Tip
Bármilyen téli zöldségnek jót tesz a hosszú sütés.
A lebneh szendvicsekhez, vagy bármilyen vega ételhez kiváló kiegészítő.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!