Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 1 dl tej
- 1 tojás a kenéshez
- 20 dkg vaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 30 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 0,5 mk só
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ
- 80 dkg alma
- 1 db citrom
- 10 dkg vaj
- 0,5 ml rum
- 5 dkg mazsola
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 15 dkg cukor
- 6 dkg zsemlemorzsa
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Langyos tejben keverj el 3 dkg cukrot, keverd el benne az élesztőt, majd meleg helyen futtasd fel.
- 2A vajat olvaszd meg és hagyd langyosra hűlni.
- 3Doldozd össze a lisztet az olvasztott vajjal, a sóval, az élesztős keverékkel és a maradék cukorral. Gyúrd össze, és kb. 1 óra alatt keleszd a duplájára.
- 4A töltelékhez forrósítsd fel a vajat, pirítsd meg a zsemlemorzsát a fahéjjal együtt.
- 5Mosd és hámozd meg az almát, távolítsd el a magházát, majd a húsát kockázd fel.
- 6Add hozzá a fahéjas morzsát, a rumot, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, a cukrot és a mazsolát, majd keverd ezeket össze.
- 7Nyújtsd ki a tésztát lisztezett konyharuhán, kend meg a felvert tojással.
- 8Halmozd a tészta szélére a tölteléket és tekerd fel. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süsd kb. 40-45 percig.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!