• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 szép nagy, legalább 1-1,5 kg-os pulykamell
  • 1 dl kacsazsír
  • 2 fej fokhagyma
  • Friss rozmaring
  • Friss kakukkfű
  • 2 liter barna szárnyasalaplé
  • Cukor
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 15 gerezd fokhagymát 2-3 ág kakukkfűvel, 1 ág rozmaringgal és 20 szem feketeborssal zúzzunk össze egy mozsárban.
  • 2A fűszerkeverékünket forrázzuk le 3 liter vízzel, adjunk hozzá 20 dkg sót, 3 kanál cukrot majd fedjük le és hagyjuk kihűlni.
  • 3Ebben a pácban pácoljuk ez egész pulykamellet mérettől függően 48 óráig.
  • 4A kacsazsírt melegítsük fel, dobjunk bele legalább 10 gerezd fokhagymát és lassú lángon konfitáljuk puhára őket.
  • 5A barna alaplevet legegyszerűbben sütőben megsütött bőrös-húsos csontokból kevés zöldséggel tudunk megfőzni só nélkül.
  • 6Ezt az alaplevet redukáljuk addig, míg kissé besűrűsödik, majd ízesítsük csipet sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 gerezd szétnyomkodott konfiált fokhagymával.
  • 7A húst vegyük ki a pácból, a fokhagymás zsíron egy tűzálló serpenyőben pirítsuk körbe, majd tegyük a húst 170 fokos sütőbe, mérettől függően 1-2 órára. A legegyszerűbb, ha meg tudjuk mérni egy pár ezer forintos maghőmérővel a hús maghőmérsékletét. Ez esetben süssük addig, míg a belseje 62 fokos lesz. Ezután pihentessük, szeleteljük és a fokhagymás pecsenyével, valamint a konfitált fokhagymákkal tálaljuk.
Tip
Jól illik hozzá só vízben megfőzött, majd a fokhagymás zsírban megsütött burgonya, sült zöldségek, zöldség pürék, káposzta, gomba, akár sült alma vagy más gyümölcs is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK