• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 szép gyöngytyúk, vagy tanyasi tyúk, esetleg csirke
  • 3 szál répa
  • 1 karalábé
  • 1 kisebb zellergumó
  • 3 szál kisebb petrezselyemgyökér
  • Néhány db kisebb csiperke
  • 20 dkg zsenge zöldborsó
  • Néhány borsóhajtás
  • 20 dkg csigatészta
  • Esetleg egy csipet sáfrány
  • 1 kisebb hagyma félbevágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ág kakukkfű
  • Esetleg egy nagyon kevés szerecsendió
  • Szemes bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A húst tisztítsuk meg és vágjuk részeire. Külön a mellet, a combot, a szárnyakat és a farhátat.
  • 2A zöldségeket hámozzuk meg és daraboljuk fel őket.
  • 3A sütőt melegítsük elő 200 fokra és a farhátat és szárnyakat süssük szép pirosra.
  • 4Tegyük fel hideg vízbe a nyers és sült húsokat és lassan forraljuk fel. Habozzuk le, majd adjuk hozzá a zöldségeket, feketeborsot, a héjastól félbevágott és száraz serpenyőben feketére pirított hagymát és a fokhagymát is.
  • 5Lassú tűzön főzzük, sózzuk asztali, vagy tengeri sóval, a finom vákuumsót kerüljük.
  • 6A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és azonnal tálaljuk a húsokkal, borsóval, zöldségekkel és a forró levessel, amit bátran szórjunk meg zöldfűszerekkel, pl. petrezselyemmel, vagy snidlinggel.
Tip
Használhatunk más húsokat, vagy többféle húst vegyesen, pl pulyka, kacsa, liba, tyúk, marha, orja, stb. A levest mindig forrón tálaljuk és adjunk mellé csípőpaprikát, ha valaki szereti.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK