• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 db szép kacsacomb
  • 2 liter kacsazsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 dkg hagyma
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • 1 fej lilakáposzta
  • Kakukkfű
  • Rozmaring
  • Kevés friss zöldfűszer
  • Snidling, petrezselyem
  • 2 liter sótlan szárnyasalaplé, 2 dl-re redukálva
  • Bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A fokhagyma felét, egy kávéskanál tört fekete borssal, néhány ág kakukkfűvel és egy ág rozmaringgal összezúzzuk és 3 liter forrásban lévő vizet öntünk rá. Lefedjük és hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. Ezután hozzáadunk 18 dkg sót és ebben a folyadékban pácoljuk a combokat, mérettől függően 4-8 órán át.
  • 2Ezután kivesszük a combokat a pácból, egy vas, vagy tűzálló edényben felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a combokat és néhány gerezd fokhagymát, valamint 1 fej cikkekre vágott hagymát és kevés zöldfűszert.
  • 3130 fokos sütőbe tesszük lefedve és addig konfitáljuk, míg megpuhul. Ez lehet 3-6 óra is. Hagyjuk a zsírban kihűlni.
  • 4A káposztát egészben tegyük a sütőbe egy tűzálló tálon, a kacsa mellé és süssük azt is pár órát, míg csak a közepe marad ropogós. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk cikkekre.
  • 5A paradicsomokat is vágjuk félbe és csipet sóval megszórva tegyük be a sütőbe egy fél órára, hogy kicsit megaszalódjanak.
  • 6Tálaláskor a káposzta cikkeket egy forró serpenyőben, vagy grillen pirítsuk meg kevés kacsazsíron, sózva-borsozva.
  • 7A kacsacombokat egy serpenyőben, kevés kacsazsíron pirítsuk ropogósra.
  • 8Tálaljuk a combokat a káposzta Steak-kel, paradicsommal és a zsírban konfitált fokhagymával és hagymával, adjunk mellé a redukált szárnyas alapélből is szósznak.
Tip
Konfitálás után a combokat süthetjük serpenyő helyett 200 fokos sütőben is 15 percig. Fehér káposztával is kipróbálhatjuk. A recept libacombbal is tökéletesen működik.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK