Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 szép szelet, kb 25 dkg-os érlelt marha steak
- 10 dkg friss rukkola
- 2 kanál jóféle balzsamecet
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 5 dkg vaj
- 30 dkg szép színes koktélparadicsom
- 5 dkg parmezán
- Só
- Bors
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Lilahagyma
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A húsokat vegyük ki egy órával sütés előtt, hogy szobahőmérsékletűek legyenek
- 2Csak közvetlen sütés előtt sózzuk és borsozzuk.
- 3Melegítsünk fel egy nehéz serpenyőt és öntsünk bele fél deci napraforgó olajat.
- 4Ha éppen elkezd füstölni, tegyük bele a húsokat és süssük az egyik oldalukat pirosra, kb 2-3 perc alatt.
- 5Ezután fordítsuk meg és süssük 2 percig, majd dobjuk a serpenyőbe a vajat és locsoljuk meg alaposan a húsokat a habzó vajjal. Ilyenkor dobhatunk bele 1-2 ág kakukkfüvet és 1-2 gerezd fokhagymát is.
- 6Vegyük ki a húst és pihentessük 10 percig.
- 7Addig a parmezánból egy zöldséghámozóval készítsünk forgácsokat, vágjuk fel a koktélparadicsomot és mossuk meg a rukkolát.
- 8Tálaljuk a steak-et felszeletelve a zöldségekkel, Parmezánnal, balzsamecettel és extra szűz olivával meglocsolva.
Tip
Ez a köret más húsokhoz, vagy önálló salátaként is tökéletes.
Ha szeretjük, szeletelhetünk rá kevés lilahagymát is.
A steak legyen érlelt és szobahőmérsékletű sütés előtt.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!