• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 csomag, kb 500 g penne, rigatoni, vagy garganelli tészta
  • 1 kis fej brokkoli
  • 2 szál póréhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • Borsóhajtás, vagy friss petrezselyemlevél
  • Bors
  • 2 dl alaplé

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Csirkemell
  • Bacon
  • Cukkini
  • Gomba
  • Kelbimbó
  • Répa
  • Borsó

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben kicsit blansírozzuk meg, kb 3-4 perc alatt, majd szedjük át jeges vízbe, hogy szép zöld és friss maradjon.
  • 2A tésztát is főzzük tegyük fel főzni sós vízben.
  • 3Míg a tészta fő a póréhagyma karikákat pirítsuk át a vajon, majd öntsük fel alap lével és gyorsan forraljuk el a lé kétharmadát. Ez lesz a mártásunk.
  • 4Ha elforrt a lé kétharmada, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk-borsozzuk és forraljuk tovább, míg híg szószt nem kapunk. Ekkor szedjük át bele az aldentere főzött tésztát egy szűrővel és alaposan forgassuk össze. Adjuk hozzá a brokkolit, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.
Tip
Bármilyen zöldséget használhatunk, akár cukkinit, gombát, kelbimbót, borsót, répát, stb. Ha nem vegetáriánus ételként fogyasztjuk, akkor piríthatunk bacon-t a tetejére, vagy grillezhetünk hozzá egy kis csirkemellet is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD