Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg sütni való burgonya
- Újhagyma
- Snidling
- 10 dkg vaj
- Kapor
- Petrezselyem
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Zöldfűszerek
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A burgonyákat vágjuk félbe, a nagyobbakat 3-4 darabba és főzzük meg erősen sós vízben puhára.
- 2A friss zöldfűszereket mossuk meg és aprítsuk fel.
- 3Melegítsük fel a vaj felét és forgassuk bele a megfőzött burgonyát, majd tegyük 180 fokos sütőbe, míg meg nem pirulnak kissé.
- 4Közben a maradék vajat melegítsük fel és forgassuk bele a zöldfűszereket egy akkora serpenyőben, amibe majd belefér az összes krumpli.
- 5A megsütött burgonyát forgassuk bele a zöldfűszeres vajba, ha kell még, sózzuk, borsozzuk és tálaljuk még több zöldfűszerrel a tetején.
Tip
Bármilyen zöldfűszert használhatunk, akár zsályát, bazsalikomot, tárkonyt is, de ha kakukkfüvet, vagy rozmaringot használunk, azokkal óvatosan bánjunk, mert nagyon erős ízük van.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!