1 FAZÉK
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 evőkanál ManóMenü sütőolaj
- 1 kisebb fej lilahagyma vagy 2 szál újhagyma a zöldjével együtt apróra vágva
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz lencsekonzerv
- 1 db konzerv kockára vágott paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- ½ teáskanál szárított oregánó
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- ½ teáskanál pirospaprika
- ½ teáskanál kömény
- Csipet szerecsendió
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál tengeri só
- 2 csipet rózsabors vagy fehérbors
- 2 evőkanál balzsamecet
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az olajon az apróra vágott hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret.
- 2Hozzáadunk kb 1 liter vizet ( ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrű levest készíteni) és hagyjuk hogy a zöldségek megfőjjenek.
- 3Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát a paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot.
- 4Minden fűszert hozzáadunk majd pár percig rotyogni hagyjuk lassú tűzön.
- 5Mikor már majdnem kész hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsekonzervet és összefőzzük még pár percet. Ekkor még lehet vizet pótolni ha túl sűrűnek találjuk a levest, de a fűszerezésre is figyeljünk.
- 6Sajtos pirítóssal tálalva teljes értékű étkezének is megfelel.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.