4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 100 g vaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 140 g liszt
- 3 db tojás
- Napraforgó olaj a kisütéshez
HOZZÁVALÓK A FORRÓ CSOKIHOZ
- 200 ml habtejszín
- 200 g étcsokoládé
- 1 ek cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy közepes méretű, vastag falú edénybe önts 2,5 dl vizet, majd add hozzá a vajat, a cukrot, a sót, és forrald fel az egészet.
- 2Vedd kisebbre a lángot, és öntsd bele a lisztet, majd egy fakanállal azonnal kezdd el kavarni. Ha a tészta összeállt egy gombócba és egy vékony réteggel vonta be az edény alját és oldalát, akkor húzd le a tűzről.
- 3Adj hozzá egy tojást a masszához, és jól dolgozd össze, majd ezt ismételd meg egyenként a maradék két tojással is.
- 4Töltsd a tésztát hab kinyomó zsákba, aminek a végére csillag alakú nyomóformát tegyél.
- 5Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd a habzsák segítségével nyomj 10 centis tésztadarabokat a zsiradékba. Süsd 4-5 percig, közben forgasd meg, majd szűrőkanállal szedd át papírtörlővel bélelt tányérra.
- 6A forró csokihoz a tejszínt öntsd egy lábosba, és add hozzá az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva főzd addig, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész, melegen a churros-szal tálaljuk.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!