2 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 20 ml felkevert tejszín
- 10 g (2 teáskanálnyi) barna cukor
- 30 ml ír (és nem skót) whiskey
- Fél csésze főtt kávé
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Főzd le a kávét az általad preferált módon.
- 2Vegyél elő egy talpas poharat, hevítsd fel meleg vízzel, majd öntsd ki a vizet.
- 3Öntsd először a whiskey-t a pohárba, majd add hozzá a kávét is, és jól keverd őket össze. A pohár tetején érdemes hagyni legalább 1 cm helyet, hogy maradjon hely a tejszínnek.
- 4Add hozzá a cukrot, és addig kevergesd az italt, míg az teljesen fel nem oldódik, hiszen ez segíteni fog abban, hogy a tejszín a kávé tetején marajdon.
- 5Helyezz egy teáskanalat a kávé felszínének tetejére. Ezután óvatosan öntsd a tejszínt a kanálra, s így az a kávé tetején marad.
- 6Távolítsd el a kanalat, így az ital felszolgálásra kész. Az ír kávé fogyasztásának helyes módja az, ha az italt a habon keresztül isszuk meg, és egyáltalán nem keverjük össze.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!