1 TEPSI
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 4 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg porcukor
- Fél reszelt citromhéj
- 6 dkg liszt
- 5 dkg teljes kiörlésű liszt
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 2 nagy marék magozott meggy (vagy áfonya, cseresznye, ribiszke, szeder) de aprított szilvával is finom
- 1 evőkanál finomliszt
HOZZÁVALÓK A TEPSIHEZ
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál finomliszt
HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE
- 5 dkg durvára tört dió vagy napraforgómag
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
- 2A vajat vagy a margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük, majd a cukorral, a citromhéjjal, egy kevés sóval és az egyesével hozzáadott tojássárgájával 1-1 percig keverjük.
- 3A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, és 2-3 adagban a vajas masszával összedolgozzuk.
- 4 Végül a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
- 5A gyümölcsöt 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, nehogy a tésztába süllyedjen.
- 6Egy közepes nagyságú tepsit a vajjal kikenünk, és a liszttel meghintünk, majd a masszát belesimítjuk.
- 7 A gyümölcsöt egyenletesen szétosztjuk rajta, és a tetejét a dióval megszórjuk.
- 8A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a tepsit betoljuk, ekkor a hőmérsékletet 180 fokra mérsékeljük, majd a süteményt 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.
- 9Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
Tip
12 hónapos kortól ajánlott.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.