Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 db baby csirke
- 40 dkg zöldborsó
- 15 szál spárga
- 1 kg burgonya
- 20 dkg vaj
- Néhány ág kakukkfű
- Friss petrezselyem
- Friss snidling
- 0,5 dl extra szűz olivaolaj
- Durvára tört fekete bors
- Fokhagyma por
- Egy csipet só
- 1 db citrom
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csirkék hátát egy erős ollóval vágjuk el a gerinc mindkét oldalán, és tegyük félre alaplének.
- 2A durvára tört borsot és tengeri sót keverjünk össze 1/1 arányban és adjunk 10 dkg-onként egy csapot kanál fokhagymaport hozzá.
- 3Kevés olívaolajjal kenjük meg a csirkéket és alaposan masszírozzuk a bőrükbe a fűszerkeverékünket.
- 4Hagyjuk állni így egy órát, addig gyújtsuk be a BBQ sütőt és stabilizáljuk 180 fokon, vagy kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
- 5A burgonyát főzzük meg sós vízben és törjük át még melegen, majd a vajjal és meleg tejjel keverjük sima pürévé, ha szükséges sózzuk meg és tálalásig tartsuk meleg helyen.
- 6A borsót és a spárgát forró sós-cukros vízben blansírozzuk, majd hűtsük le jeges vízben.
- 7A csirkét helyezzük be a sütőbe és mérettől függően 1-2 óra alatt süssük készre.
- 8Tálaljuk a zöldségekkel és burgonyával, szórjuk meg zöldfűszerekkel.
TIPP
- 1Bármilyen zöldkörettel elkészíthető, a spárga, vagy a burgonya is lecserélhető.
- 2Ha nem kapunk baby csirkét, próbáljuk meg csirkecombbal, vagy szárnnyal, esetleg gyöngytyúkkal.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!