Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1 egész gyöngytyúk
- 30 dkg répa
- 20 dkg karalábé
- 20 dkg petrezselyem gyökér
- 10 dkg hagyma
- 20 dkg zeller
- 5 dkg csiperke gomba
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 10 dkg zöldborsó
- 20 dkg csigatészta
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Csirkehús
- Pulykahús
- Sertés
- Marhahús
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A gyöngytyúkot szedjük részeire, külön a combot, a mellet és csontos részeket.
- 2Tegyük egy nagy leveses fazékba és öntsük fel vízzel.
- 3Forraljuk fel és szedjük le a habját.
- 4Közben tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát meg sem kell hámozni, szebb színt ad a levesnek.
- 5Ha a leves egy jó fél órája fő, adjuk hozzá a zöldségeket is és sózzuk meg, majd dobjunk rá kb 10-15 szem borsot.
- 6Lassú tűzön főzzük gyöngyözve, míg a hús megpuhul.
- 7A tésztát bő sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le.
- 8Szűrjük le a levest is és szedjük külön a húst, zöldségeket, majd tálaljuk a tésztával, frissen vágott zöld petrezselyemmel, ha van akkor néhány borsóhajtással, zöldségekkel és a hússal.
Tip
Más szárnyasból, marhából, vagy sertéshúsból is elkészíthető
Levesbetétként adhatunk bármilyen tésztát, máj, vagy húsgombócot is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!