Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg bulgur
- 40 dkg karfiol
- 20 dkg brokkoli
- 1 kaliforniai paprika
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Néhány szép salátalevél
- 1 citrom
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg vaj
- 2-3 liter alaplé
- 10 dkg aszalt paradicsom
- Friss petrezselyem
- Friss snidling
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Zöldségek
- Quinoa
- Kuszkusz
- Köles
- Hajdina
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A karfiolt és a brokkolit megsózott alaplében pár perc alatt ropogósra előfőzzük.
- 2Az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát kevés oldván és vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott bulgurt és azzal is átforgatjuk.
- 3Ezután felöntjük először 1 liter alap lével, ellenőrizzük a sósságát, lefedjük és puhára pároljuk.
- 4Ha szükséges, az alaplevet pótoljuk főzés közben.
- 5Az előfőzött brokkolit és a karfiolt kevés vajon megpirítjuk.
- 6A kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket is felaprítjuk.
- 7A megpuhult bulgurt kevés citrommal, citromhéjjal és parmezánnal ízesítjük és a zöldségekkel tálaljuk.
Tip
Bármilyen zöldséget használhatunk.
Bulgur helyett quinoával, hajdinával, kuszkusszal, vagy kölessel is elkészíthető.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!