1 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 200 g gyömbér, vastagon felszeletelve
- 2 nagy citrom - a héja a sziruphoz, a leve kifacsarva a kész italhoz
- 75 g aranybarna cukor
- 100 g muscovado cukor
- Jég
- 1 liter szóda vagy szénsavas víz
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Tegyük a gyömbért egy lábasba a citromhéjjal, a kétféle cukorral és 500 ml vízzel, majd alacsony hőfokon főzve addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor növeljük a hőfokot közepesre, majd főzzük még 15-20 percig, amíg a víz el nem fő róla, és szirupszerűvé nem válik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- 2Szűrjük a szirupot egy kancsóba egy sűrű szövésű szitán keresztül. (Ha szeretnénk, a szirupot áttehetjük egy kis sterilizált üvegbe vagy befőttesüvegbe, és a hűtőszekrényben akár két hétig is eltarthatjuk.) Öntsük bele a citromlevet, töltsük fel jéggel, és húzzuk fel a szódavízzel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!