4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 7 db csirke felsőcomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lilahagyma
- 2 dl ketchup
- 2 tk mustár
- 2 ek worchester szósz
- 2 ek almaecet
- 1,5 dl alaplé
- 2 ek barnacukor
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 1 ek só
- 1 mk őrölt tarkabors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A lilahagymát apró kockára vágom, a fokhagymát lereszelem és egy öntöttvas lábosba (ha nincs lehet tepsi, vagy egy magasabb falú edény, serpenyő amit sütőben is lehet használni) a többi hozzávalóval együtt kikeverem.
- 2Beleforgatom a szószba a csirkecombokat, befedem és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 3 óra alatt készre sütöm.
- 3A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is. Amikor már jó sűrű a szaft, a hús pedig leomlik a csontról, elkészült.
- 4Az elkészült combokról leszedem a bőrt, kiszedem a csontokat és két villával cafatokra szedem a húst.
- 5Ízlés szerint friss zsemlében vagy kenyérszeleteken, salátával kínálom.
- 6Jól illik hozzá ropogtatni valónak cikkekre vágott piros alma és burgonyachips.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!