1 KISEBB SÜTIHEZ
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK AZ ALAPHOZ
- 20 dkg zabkeksz, vagy graham keksz
- 12 dkg sótlan vaj
- 1 kanál cukor
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ
- 3 dl 35%-os habtejszín
- 70 dkg natúr Philadelphia krém
- 10 dkg cukor
- 5 dkg tejföl
- 1 citrom leve és reszelt héja
- Ízlés szerint vanília kivonat
GYÜMÖLCSÖK
- Gyümölcsök
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Gyümölcs
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Elkészítés
- 1Az alaphoz olvasszuk meg a vajat és törjük össze a kekszet.
- 2A krémhez a szobahőmérsékletű krémsajtot keverjük ki alaposan a cukorral, vaníliával, tejföllel, majd adjuk hozzá a citromlevet és reszelt héjat.
- 3A habtejszínt jéghidegen verjük kemény habbá, majd forgassuk óvatosan a krémsajtos keverékbe.
- 4Spatulával oszlassuk el a krémet a hideg kekszalap tetején, fedjük be fóliával és tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
Tip
Tálalhatjuk magában, vagy nyári gyümölcsökkel, esetleg karamellszósszal is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!