• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A SPÁRGÁHOZ

  • 1,5 kg fehér spárga
  • 500 g zöld spárga
  • 120 g porcukor
  • 1 evőkanál só
  • Egy kevés citromlé

HOZZÁVALÓK A HOLLANDI MÁRTÁSHOZ

  • 200 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál fehér borecet
  • 4 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 evőkanál citromlé
  • Ízlés szerint frissen őrölt bors

HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ

  • Kenyér
  • Burgonya ízlés szerint

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

A HOLLANDI MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE

  • 1A tojássárgáját egy rozsdamentes lábasban vagy üvegedényben keverd el vízzel és sóval.
  • 2Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd tedd félre.
  • 3Az ecetet és a fehérbort keverd össze egy edényben, majd adj hozzá frissen őrölt borsot. Forralj fel belőle 2 evőkanálnyit, és folyamatos keverés mellett add hozzá a tojássárgáját.
  • 4Forralj annyi vizet, amennyi 2 centiméteres magasságban terül el a lábasban, majd tedd le takarékra a gázt. A tojássárgáját úgy tartsd fölé, hogy az edény alja ne érjen bele a vízbe, és habverővel addig keverd, míg kellően besűrűsödik. Ha elkészült, tedd félre.
  • 5Fokozatosan add hozzá a forró vajat a tojássárgájához, és folyamatosan keverd össze. Eleinte inkább csepegtetve, aztán lehet folyatni is. Adj hozzá citromlevet és sót ízlés szerint.

A SPÁRGA ELKÉSZÍTÉSE

  • 1A fehér spárga fás részét hámozást követően távolítsd el. A zöldet nem szükséges meghámozni, elegendő levágni a leveleit a szárról. A fehér és a zöld spárgát külön-külön kösd csomóba.
  • 2Egy magas falú edényben forralj fel 3 liter vizet a porcukor és ízlés szerinti só hozzáadásával. Tedd bele a spárgát: a zöldet 5, a fehéret 10 percig szükséges főzni, hogy megpuhuljon. Főzést követően helyezd őket előmelegített tányérra, és bontsd fel a csomót. A hollandi mártás egy részét öntsd rá. A mártás többi részét külön tálald egy kis tálban.
  • 3Főtt burgonyával vagy fehér kenyérrel a legfinomabb!
Tip
Hámozd meg a spárgát burgonya- vagy spárgahámozóval. Kezdd a „fejénél”. A fás rész eltávolításához nem lesz szükséged késre: ha meghajlítod a spárgát, a fás résznél fog eltörni. Érdemes a letört részeket is félretenni, mert levesben nagyon finom összetevő. A spárga fejét főzéskor érdemes kihagyni a vízből: a főzővíz ne lepje el teljesen a spárgát, csak a főzés legutolsó 1 percében engedd a víz alá, hogy az is megpuhuljon.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A SPÁRGÁHOZ

HOZZÁVALÓK A HOLLANDI MÁRTÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ