Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet sous vide tarja
- 1 csomag zöld tészta
- 15 dkg vaj
- 1 dl alaplé
- Kevés olaj
- 20 dkg zöldborsó
- Kevés borsóhajtás
- 5 dkg érlelt sajt, pl Pecorino, vagy Parmeggiano
- 1 citrom
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Petrezselyem
- Snidling
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy forró serpenyőben, kevés olajon süssük a húsok mindkét oldalán pirosra, majd dobjunk rá egy darab vajat, egy gerezd zúzott fokhagymát, esetleg egy ág kakukkfüvet, vagy rozmaringot és locsoljuk meg az illatos vajjal.
- 2Tálaljuk a szószban átmelegített tésztával , reszelt kemény sajttal és zöldborsóhajtásokkal.
- 3A tésztát főzzük meg bő, forró, sós vízben.
- 4A borsót és a cukorborsót is egy szűrővel mártsuk a tésztafőző vízbe 2 percre, majd jeges vízben frissítsük.
- 5A mártáshoz kevés karikára vágott újhagymát futtassunk meg 10 dkg vajon, öntsünk hozzá kevés alaplevet, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel és citromlével ízesítsük.
- 6A mártáshoz adjuk a borsókat, és forgassuk össze a tésztával.
- 7A húsokat tasakkal együtt tegyük 5 percre meleg vízbe, majd bontsuk ki a tasakot és szárítsuk le a szeleteket.
Tip
Más húsfélével, vagy akár halakkal is elkészíthető, ahogy tésztából is használhatunk bármilyen fajtát.
Citrom helyett pár csepp ecettel is ízesíthetjük a mártást, sőt alaposan megmosott citrom héjából is reszelhetünk rá egy keveset.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!