• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet sous vide tarja
  • 1 csomag zöld tészta
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl alaplé
  • Kevés olaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • Kevés borsóhajtás
  • 5 dkg érlelt sajt, pl Pecorino, vagy Parmeggiano
  • 1 citrom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Snidling

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Egy forró serpenyőben, kevés olajon süssük a húsok mindkét oldalán pirosra, majd dobjunk rá egy darab vajat, egy gerezd zúzott fokhagymát, esetleg egy ág kakukkfüvet, vagy rozmaringot és locsoljuk meg az illatos vajjal.
  • 2Tálaljuk a szószban átmelegített tésztával , reszelt kemény sajttal és zöldborsóhajtásokkal.
  • 3A tésztát főzzük meg bő, forró, sós vízben.
  • 4A borsót és a cukorborsót is egy szűrővel mártsuk a tésztafőző vízbe 2 percre, majd jeges vízben frissítsük.
  • 5A mártáshoz kevés karikára vágott újhagymát futtassunk meg 10 dkg vajon, öntsünk hozzá kevés alaplevet, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel és citromlével ízesítsük.
  • 6A mártáshoz adjuk a borsókat, és forgassuk össze a tésztával.
  • 7A húsokat tasakkal együtt tegyük 5 percre meleg vízbe, majd bontsuk ki a tasakot és szárítsuk le a szeleteket.
Tip
Más húsfélével, vagy akár halakkal is elkészíthető, ahogy tésztából is használhatunk bármilyen fajtát. Citrom helyett pár csepp ecettel is ízesíthetjük a mártást, sőt alaposan megmosott citrom héjából is reszelhetünk rá egy keveset.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK