Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A PISKÓTÁHOZ
- 10 tojás
- Csipet só
- 12 dkg eritrit
- 1 tk vanília őrlemény
- 15 g sütőpor
- 15 dkg kókuszreszelék
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ
- 80 dkg tejföl
- 5 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja és frissen facsart leve
- 10 dkg áfonya
- 50 dkg eper
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
- 2A tojássárgához adom a sót, az eritritet, a vaníliát, a sütőport és egy kézi habverővel addig keverem, amíg elkezd “kifehéredni” és szép habos lesz, majd hozzáadom a kókuszreszeléket, elkeverem, végül több részletben, óvatosan hozzá forgatom a kemény habbá vert fehérjét.
- 3Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20. perc alatt készre sütöm.
- 4A sütési idő sütőnként változhat és attól is függ mekkora tepsit használunk. Végezzünk tűpróbát.
- 5A tejfölhöz adom az eritritet, a citrom reszelt héját és levét, az áfonyát és a felaprított epret. alaposan összeforgatom és betöltöm vele a tésztát!
- 6Azt is lehet, hogy nagyobb tepsiben sül a tészta, így vékonyabb lesz, nem vágjuk ketté csak megkenjük a krémmel.
- 7Ízlés szerint frissen aprított gyümölccsel, friss mentával kínálom.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!