• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép szelet rib eye steak
  • 2 liter barna marhaalaplé
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 4 nagyobb csiperkegomba
  • 80 dkg burgonya
  • 1 kisebb csokor friss kakukkfű
  • 0,5 dl olivaolaj
  • 10 dkg liba- vagy kacsazsír
  • Bors
  • Cukor

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Steak

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A marha alaplevet tegyük fel forrni egy ág kakukkfűvel és forraljuk addig, míg maximum 2 dl marad belőle. Csak ekkor ízesítsük.
  • 2A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel és főzzük meg sós vízben.
  • 3A koktélparadicsomot forrázzuk le, hámozzuk meg és fele só, fele cukorral hintsük meg, majd tegyük egy zsírpapírral borított tepsibe és helyezzük 100 fokos sütőbe, míg kissé megszikkad és koncentrálódik az íze.
  • 4A burgonyát terítsük egy tepsibe és a zsírt forrósítsuk fel egy-két ág kakukkfűvel, roppantott fokhagymagerezdekkel, majd borítsuk a főtt burgonyára és tegyük 180 fokos sütőbe míg meg nem pirul.
  • 5A steaket időben vegyük ki a hűtőből és egy nehéz serpenyőben, vagy grillen, magas hőmérsékleten süssük a kívánt állapotúra. Javasolt a medium rare sütés, ilyenkor a maghőmérséklet kb 55 fok körül legyen. Ezután pihentessük a húst meleg helyen legalább 10 percig.
  • 6A sütés vége felé dobjunk a zsírba gombát, egy-két gerezd roppantott fokhagymát, kakukkfüvet egy kanál vajat és a felhabzó vajjal locsolgassuk a sütés végén a staeket. Közben elkészül a gomba is az illatos vajas zsiradékban.
  • 7Tálaljuk a pihentetett staeket a burgonyával, redukált alaplével, paradicsommal, gombával.
Tip
Rib eye helyett használhatunk más húsrészeket is. Szezonális zöldségeket használjunk, tavasszal a spárga is kiváló köret a steak mellé, ahogy a fokhagymás spenót, vagy egy rukkolasaláta is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD