• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 45 dkg tisztított tintahal
  • 2 citrom
  • 15 dkg vegyes koktélparadicsom
  • 1 csomag madársaláta
  • 1 fej római saláta
  • 1 Radiccio saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Rák
  • Kagyló
  • Zöldségek
  • Saláta
  • Ananász
  • Kiwi

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tintahalakat vágjuk hosszabban ketté, majd a belső felüket egy éles késsel vagdossuk be keresztirányban, így sütéskor szépen felkunkorodik majd.
  • 2A salátákat mossuk meg és szedjük levelekre.
  • 3A koktélparadicsomot is mossuk meg és vágjuk őket félbe.
  • 4A petrezselymet és a fokhagymát vágjuk apróra, citromlével, sóval ízesítsük és olívaolajjal készítsünk belőle dresszinget.
  • 5A tintahalakat szárítsuk le és forró serpenyőben süssük őket maximum egy percig, kevés olívaolajon, majd sózzuk, borsozzuk.
  • 6Tálaljuk a salátával és a mediterrán fokhagymás dresszinggel.
Tip
Tintahal helyett, vagy mellett rákkal, kagylóval is elkészíthető. A körethez bármilyen zöldség és saláta felhasználható. Ha a tintahal nagyobb, akkor vágjuk több darabra, hogy feltekeredve falatnyi darabok legyenek. A tintahalat pácolhatjuk ananásszal, papayával, vagy kivivel, ezek a gyümölcsök az enzimtartalmukkal megpuhítják a tintahalat, de sütéskor nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD