Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 45 dkg tisztított tintahal
- 2 citrom
- 15 dkg vegyes koktélparadicsom
- 1 csomag madársaláta
- 1 fej római saláta
- 1 Radiccio saláta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Rák
- Kagyló
- Zöldségek
- Saláta
- Ananász
- Kiwi
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tintahalakat vágjuk hosszabban ketté, majd a belső felüket egy éles késsel vagdossuk be keresztirányban, így sütéskor szépen felkunkorodik majd.
- 2A salátákat mossuk meg és szedjük levelekre.
- 3A koktélparadicsomot is mossuk meg és vágjuk őket félbe.
- 4A petrezselymet és a fokhagymát vágjuk apróra, citromlével, sóval ízesítsük és olívaolajjal készítsünk belőle dresszinget.
- 5A tintahalakat szárítsuk le és forró serpenyőben süssük őket maximum egy percig, kevés olívaolajon, majd sózzuk, borsozzuk.
- 6Tálaljuk a salátával és a mediterrán fokhagymás dresszinggel.
Tip
Tintahal helyett, vagy mellett rákkal, kagylóval is elkészíthető.
A körethez bármilyen zöldség és saláta felhasználható.
Ha a tintahal nagyobb, akkor vágjuk több darabra, hogy feltekeredve falatnyi darabok legyenek.
A tintahalat pácolhatjuk ananásszal, papayával, vagy kivivel, ezek a gyümölcsök az enzimtartalmukkal megpuhítják a tintahalat, de sütéskor nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!